Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 13:00 - Един от терористите, самовзривили се в Брюксел на 22 март, е работил като чистач в Европейския парламент, съобщи говорител на институцията
Автор: cleanito Категория: Новини   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
0



През 2009 г. и 2010 г. "един от извършителите на терористичните нападения в Брюксел е работил за период от 1 месец във фирма за почистване, която към онзи момент е имала сключен договор с ЕП", обясни говорителят, без да посочва име на атентатор.

Според друг служител на ЕС става въпрос за Наджим Лахрауи, 25-годишният белгиец, за когото разследващите смятат, че се е взривил на летище "Завентем" на 22 март. Той е заподозрян и че е изработил шахидските колани за атентатите в Париж от 13 ноември 2015 г., при които загинаха 130 души. Говорителят на ЕП поясни, че когато е работил в институцията, атентаторът не е имал криминално досие.  
Отговорността за атаките в Париж и Брюксел пое групировката "Ислямска държава". Белгия и нейните специални служби понесоха много критики, след като се оказа, че голяма част от терористите са от едно от предградията на Брюксел - Моленбек, а за някои от тях страни като Турция са предупредили органите в Белгия още миналата година.

Източник: https://www.actualno.com/europe/edin-ot-samovzrivilite-se-teroristi-v-bruksel-rabotil-v-evroparlamenta-news_533161.html



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив