Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 22:54 - София се готви за новия снеговалеж, осигури смеси за зимното почистване
Автор: cleanito Категория: Новини   
Прочетен: 291 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.01.2017 22:59


Осигурени са нови количества смеси за зимно почистване на София. Доставките са направени към фирмите, ангажирани с почистването на града. Осигуряването на смеси ще продължи. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община, пише агенция Фокус. Днес във връзка промяната на температурите по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екипите на фирмите започнаха работа за почистване и проходимостта на уличните шахти. Във връзка с повишаване на температурите се почистват от снега и дъждоприемните шахти в районите на София. Продължава почистване на снежна маса и от спирки на градския транспорт с цел разширяване на прилежащите пешеходни пространства. Обработват се и вътрешноквартални улици, където има възможност, както и тротоари към болници, училища и детски градини. 

Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция премахват ледени висулки от обществени места – пътни мостове, подлези и сгради. От сутринта днес екипите са премахнали ледени късове на шест места. 

В градските паркове също продължава почистването на алеи и подходи. Работи се ръчно и с помощта на малогабаритна снегопочистваща техника в Борисова градина, Княжевска градина, Южен парк и други.
Източник: http://www.novinite.bg/articles/134535/Sofiya-se-gotvi-za-noviya-snegovalej-osiguri-smesi-za-zimnoto-pochistvane




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив